Особливості розвитку мозку в дітей

Щосекунди мільярди нейронів у мозку зумовлюють сотні процесів, які забезпечують життєдіяльність нашого організму.
Нейрони – це клітини, що передають нервові імпульси. Завдяки спеціальній речовині – мієліну, вони здатні здійснювати це зі швидкістю 400 кілометрів за годину.

Мозок допомагає нам мислити та запам’ятовувати, розуміти людей навколо та формулювати власні висловлювання, він забезпечує нашу увагу, уяву та інші психічні процеси, а також регулює усі важливі для життя функції організму.

Маса мозку немовляти становить 380—400 г., у той час як у дорослої людини вона в середньому становить 1250 — 1400 г. Найінтенсивніше мозок дитини розвивається протягом перших п’яти років життя. У цей період відбувається активне формування нейронних зв’язків, що визначає подальший когнітивний розвиток.

Середовище, в якому виростає дитина, має суттєвий вплив на розвиток мозку дитини. Взаємодія з дорослими та іншими дітьми допомагає малюку краще пізнати навколишній світ. Найефективніше цей процес у дошкільнят відбувається через гру, адже вона важлива для розвитку творчих та соціальних аспектів мозку. Не менш важливими є фізична активність та збалансоване харчування, які відіграють ключову роль для забезпечення оптимального розвитку мозку у дітей.

Для покращення роботи мозку наші фахівці застосовують сучасні нейрокорекційні методи, що сприяють підвищенню рівня уваги та покращенню концентрації, допомагають знижувати рівень стресу, поліпшують емоційний фон та розвивають когнітивні функції мозку.


Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *